E-Arena Пловдив – Борба за надмощие под тепетата! (СНИМКИ)

E-Arena Пловдив – Борба за надмощие под тепетата! (СНИМКИ)

Всяко едно начало е трудно, но това в Пловдив бе повече от страхотен старт за предстоящите събития, носещи името e-Arena! Над 2000 фенове на електронните спортове станаха част от e-Arena Пловдив 2017 по време на фестивала, който се проведе на 17-ти и 18-ти юни! Събитието бе открито от господин Георги Титюков – заместник-кмет на Община Пловдив:

„На всички желая много емоции много незабравими битки и нека в крайна сметка най-добрите да спечелят. Чакаме е-арена Пловдив и през 2019 година в много по-голям форма“

Стотици участници се включиха в надпреварата за огромния награден фонд от над 12 000 лв. през двата дни на събитието!

Професонални и полупрофесионални отбори се изправиха един срещу друг в трите основни дисциплини – League of Legends, CS:GO и DotA2, а феновете имаха шанс да мерят сили един срещу друг в индивидуални предизвикателства по Hearthstone, League of Legends, CS:GO, Tekken 7, Mortal Kombat XL, Fifa 17 и други забавления!

В Ретро Гейминг зоната, аркадните игри се превърнаха в голяма атракция – бащи с носталгия водиха децата си, за да се изправят рамо до рамо в битките от тяхното детство. Pang и Cadillacs & Dinosaurs са само две от стотиците заглавия от вече далечното минало на гейминга, до които всички гости на e-Arena имаха възможност да се докоснат.

PlayStation 4 зоната се превърна в арена на оспорвани битки по Fifa 17, Mortal Kombat XL и Tekken 7, където в двата дни на фестивала сили можеха да премерят всички желаещи. Хитовите заглавия предизвикаха огромен интерес, като любителите на файтър игрите имаха възможност да изпробват Tekken 7, която дебютира на пазара едва в началото на този месец. Слушалки от LENOVO, тениски и преносими батерии получиха най-добрите, включили се в предизвикателството!

PC зоната, привлече най-много посетители – феновете имаха възможност да се докоснат до машините на бъдещето – уникални геймърски лаптопи, представени от нашите приятели от LENOVO. Небивал интерес предизвикаха и турнирите по League of Legends и CS:GO, в които се включиха над 200 души! Там се проведе и по-голямата част от DotA2 турнира, в който 15 отбора премериха сили в битка за награден фонд от над 2000 лв! След дългите битки, играчите имаха възможност да презаредят енергията си с Red Bull и да се подкрепят с вкусните кроасани 7DAYS.

Виртуалната реалност и рейсинг симулаторите дадоха възможност на всеки  желаещ да изпита тръпката на високите скорости или да се впусне в битката за страхотни геймърски слушалки в нашето Space Pirate Trainer предизвикателство!
Огромен интерес предизвика Bpro фен зоната, в която феновете на CS:GO имаха възможност да премерят сили срещу играчи от отбора, да получат автографи или някой и друг съвет относно играта!

Всички в публиката имаха шанс да похапнат от вкусните кроасани на 7DAYS, които бяха раздавани на всеки, включил се в игрите, проведени на сцената, където водещите отправяха различни предизвикателства – като превъплъщение на любим герой от игра.

Освен огромните за страната ни парични награди, победителите в Pro Gaming дисциплините ни – CS:GO, League of Legends и DotA 2, получиха страхотна изненада – комплект луксозни пътни чанти, любезно предоставени от нашите партньори от Fibank с пожелание да пътуват и покоряват и гейминг сцените извън България.

Пловдив се доказа като град, в който гейминг сцената разкри своя потенциал – с нетърпение очакваме следващата ни среща под тепетата!

СНИМКИТЕ ОТ СЪБИТИЕТО, МОЖЕТЕ ДА ОТКРИЕТЕ ТУК!

Game Evolution

Тук можете да откриете класирането в различните дисциплини :

Counter-Strike: Global Offensive

1. Bpro Gaming – 2500лв.
2. Божествата – 1250лв.
3. Squared Esports (Сърбия) – 750лв.
4. Arcade – 500лв.

League of Legends:

1. Gplay – 2500лв.
2. Слънчоглед – 1250лв.
3. Президентите – 750лв.
4. Thunder Lions – 500лв.

DotA 2:

1. Buhal Gaming – 1500лв.
2. Epic Fail – 500лв.
3. The Villains – предметни награди

 

Game Evolution